Me & My Family

Här kan du läsa om mig och min familj, hur vi lever våran vardag.

Positiv och negativ ;-)

Publicerad 2012-08-31 10:17:00 i Jag,

Känner mig så väldigt nöjd med mig själv just nu(även om inlägget innehåller lite klagolåt också)...förra året vid den här tiden var jag väldigt nedstämd och orkade knappt inte ha något med flickorna att göra. Fick börja gå hos en psykolog som jag fann var väldigt trevlig och började med att gå varannan vecka, sedan var tredje och sedan var fjärde till att ha haft uppehåll under sommaren. Jag märker själv att jag är mycket piggare nu, orkar mer även om jag inte är riktigt så pigg som jag vill vara :-p Nu känner jag att jag kanske kan gå någon gång till och prata men sen är jag nog klar...ja det är vad jag hoppas iaf, jag har och är fortfarande lite orolig att jag ska må sämre när det blir mörkt igen och pengarna sinar så att allt jag skulle vilja fixa här hemma blir sådant jag går och stör mig på istället. Det har redan börjat men jag försöker hålla humöret uppe.
Danne har iaf offrat lite pengar på säsong/årskort på badhuset så vi ska ha något att kunna göra när allt här hemma känns för trökigt. Nackdelen är att jag behöver en ny bikini och de går på 500:-/del då jag måste köpa mina på de lite mer inriktade underklädesbutikerna. Men än så länge får jag försöka bada i min gamla där banden rullar ner från axlarna och bikinitrosorna rullar ner och sätter sig under magen (ja så är det när man har en hängande jäkla mage och storlekar är svåra att hitta också) så det blir bara att åka och bada när han är med just nu för jag måste koncentrera mig på att inte badkläderna ska visa mer än nödvändigt och det fungerar inte om jag ska se efter en 7½- och 2½åring då kanske man står där med brösten blottade helt plötsligt :-p
 
Fick veta inne på Rena Rama Under att min gamla bikini antagligen blivit gammal och sliten och att det är därför den beter sig sådär och jag som trodde det var för att jag gått upp i vikt sedan jag köpte den. Men jag har fortfarande kvar samma storlek på bikini :-)
 
Men lite viktnedgång skulle inte skada...har fortfarande lite ont i knäet efter turen i skogen men väntar ut det så jag ska kunna promenera igen utan att slita på det.
Fick ju gångstavar i present också men vette tusan om de kommer bli använda då jag inte förstår mig på tekniken och tycker det verkar otroligt krångligt och jag vill inte att mina promenader ska bli förstörda av irritation...men jag ska googla lite och försöka iaf innan jag ev. ger upp dem (förlåt i så fall mamma...tanken var god...men du känner ju mig ;-) ).
 

Bokmärken

Publicerad 2012-08-29 08:00:00 i Scrapbooking,

Kom på att jag ju helt och hållet missat att lägga upp bilder på de bokmärken jag gjorde på senaste scrapträffen med tjejerna.
 
 
 
3st blev det i två olika utföranden men med samma papper som grund...den roligaste är onekligen bokmonstret som äter upp sidorna(detta är inte min idé utan har hittat inspiration via youtube) men den jag gillar mest själv är den med ugglan.
 
Vilken gillar du bäst?

Viktnedgång och bärplockning :-)

Publicerad 2012-08-28 09:25:36 i Allmänt,

Känslan när man ställer sig på vågen och inser att man gått ner 3kg bara sådär är ju för härlig!
Tog mig i kragen för någon vecka sedan eller två och slutade äta godis i större mängder både nu och då (det är min stora svaghet speciellt på kvällarna), Köpte mig ett par promenadskor och gick några dagar på raken...sedan har det blivit lite slarvigt med mycket som kommit emellan och jag har småslarvat lite med godisätandet också...men att det lilla ändå kan gör att jag går ner 3 kg visar att jag verkligen skulle behöva ta mig ordentligt i kragen och bli lite hårdare mot mig själv. Ja vi får väl se hur det hela fortsätter.
 
 
Igår var jag ut med min syster Anna och våran kompis Cicki i skogen. Anna som har häst brukar rida ut mycket och hade hittat ett toppenställe med mycket bär och svamp dit hon visade oss vägen. Parkerade bilen, tog med oss hinkar och en påse proviant(ångrade en aning senare att jag inte tagit en ryggsäck istället då det blev drygt att bära på en påse). Det hela slutade med att vi var 3½ timme ute i skogen och plockade först 8 liter lingon sedan kanske 2,5 liter blåbär och en hel ica kasse full med gula kantareller...haha det var då jag var glad att jag haft grejerna i påse ändå för det slutade i att vi fick ta den och ha all svamp i och resten fick vi bära på istället.
När vi väl var tillbaka vid bilen så var klockan 18.30 och vi var helt slut och ömma i kropparna. Blåbären rensades där på direkten och vi påbörjade lingon men då blev myggen lite väl sugna på blod så vi packade in och åkte hem till Anna där vi satt nerkylda på verandan och rensade lingon och svamp.
 
Cicki´s min är bara för härlig...egentligen skulle jag ta en bild på henne där hon ler men det blev så här istället och vi tyckte det var lite skoj för hon ser nästan lite chockad ut över mängden. Här kan ni också se allt vi plockade :-)
 
Vi delade på blåbären, svampen tog Anna och Cicki lite var av och resten skänkte vi bort(endast grovrensat) till min och Annas mamma och en vän till Cickis mamma....lingonen har följt med mig hem och de ska det kokas sylt på som Anna och Cicki också ska få någon varsin burk av :-)
 
Medan vi var o skogen så hade vi hur kul som helst och pratade mycket om att vi måste åka tillbaka för att plocka mer...men ju närmare bilen vi kom desto mer trötta var vi och när jag skulle skjutsa hem Cicki så sa hon till Anna -Det här gör vi nog INTE om igen förän nästa år! 
Haha så så sugna var de inte på att ta sig ut igen iaf :-P
 
Detta äventyr gjorde att en annan först hade svårt att somna och det enda jag såg framför ögonen var gräs, buskar, bär och svamp och där emellan tog fantasin fart och jag såg hemska monster mm... sov som en stock hela natten sen men drömde en mardröm som jag vaknade till lite av.
 
Idag har jag naturligtvis lite träningsvärk men inte i närheten av vad jag trodde att jag skulle ha...det enda som är riktigt jobbigt är att knäna tog sådan stryk, speciellt det vänstra som jag brukar få problem med ibland så nu har jag svårt att böja mig och gå i trappor...men det ska förhoppningsvis gå över inom kort annars kan jag inte ta mig mina promenader igen :-/ och hoppas på fortsatt viktnedgång!
Jag har velat gjort det här på egen hand och utan att känna skuldkänslor för de gånger jag känner att jag måste ta mig en munsbit och det gör susen...jag behöver ingen som påpekar för mig om jag gör fel för det vet jag ju ändå och när jag slipper skuldkänslorna inför andra så mår jag bättre och har lättare att klara av att bara äta vid något tillfälle och sedan skärpa till mig igen :-)
 

Presenterna

Publicerad 2012-08-28 08:00:00 i Jag,

Förra veckan fyllde jag 29 år och här komemr en försenad bild på mina presenter som jag lovat lägga upp.
 
Fick en fredskalla i en söt zinkkruka
 
En fin blomma att sätta på trappen även denna med en fin zinkkruka, gå-stavar, reflexväst och en väskkrok 
 
Ja det var mina presenter för i år och jag är nöjd :-)
Tack så mycket allihop!!

Nöjd!

Publicerad 2012-08-27 08:00:00 i Allmänt,

Nu är helgens loppis avklarad och det har varit kul men jobbigt. Jag fick ihop en hel del julklappspengar och det är såå skönt att veta att man klarar av den delen då vi vet att hösten kommer bli jobbig nu :-/ Men nu känner jag mig väldigt nöjd! Här är några bilder från hur det såg ut vid olika tillfällen...fast inga besökare med på bilderna för då hade jag fullt upp.
 
 
 
 
 
Vi hade väldig tur med vädret med sol både fredag och lördag och bara några få regndroppar :-) men söndagen då var det rått och kallt så jag tände lite ljus i de ljuststakar som var till salu och det blev lite mysigare inne i boden då, kom några stänk ibland och strax före tre när jag skulle stänga så började det ösregna :-p (och det fortsatte hela kvällen.)
Får se om jag gör om det hela om någon helg igen...men behöver få ihop lite mer gamla saker och gubbgrejjer ;-)

LO - Me & You

Publicerad 2012-08-26 08:00:00 i Scrapbooking,

Jag lovade ju för ett tag sedan att jag skulle lägga upp en bild på den LO som jag påbörjat men som jag saknat lite inspiration till. Här är den iaf :-)
 
Designpapperen på denna LO kommer från en stack som heter "The Linen Closet Stack" och är köpt på Panduro. Rubriken är Thickers "ROLLER RINK". Bradsen uppe till vänster och den precis ovanför kortet är från "JB´s Combo Brads" och metallfjärilen är från Panduro

Enkelt kort

Publicerad 2012-08-25 19:21:38 i Scrapbooking,

Igår kväll efter dagens loppis var jag smått uttråkad och trött men fick lite inspiration och lust att göra ett kort. Detta är egentligen mycket enklare än vad jag brukar tycka om men jag klarar verkligen inte av att sätta fler dekorationer på detta då det är så vackert i sin enkelhet.
Att göra distressrutor är inte något jag direkt gjort förrut...ja provat lite har jag väl för att kolla hur det fungerar och så men inte gjort något ordentligt av det hela.
Duvorna är stämplar från Panduro som jag har stämplat med versamark dyna och embossat i clear och sedan färgat in hela rutan med "weathered wood" och mistat lite vatten över för att få den otroligt härliga effekten av när distresserna reagerar med vattnet. Hjärtat har färgen "fired brick" och är sedan utstansad och monterad på 3d-kudde. Texten är från Vilda Stamps och var en av de stämplar jag valde när jag vann en kommentarstävling hos dem för ett tag sedan.

Loppis

Publicerad 2012-08-24 21:33:54 i Allmänt,

ja idag har jag haft loppis här hemma och jag träffade en del härliga och speciella människor(och lyckades få en hel del sålt...ja iaf mer än jag trodde det skulle blir på en fredag) bl.a kom det förbi en italiensk kille vars föräldrar nyligen flyttat till Hofors. Han kom gående med en kamera i högsta hugg och det tog en liten stund innan han pratade och då på engelska..blev lite ställd först men sedan pratade vi båda på lite stapplig engelska. Han tog sig en kaffe och kaka satte sig ner bredvid mig och förklarade att han var väldigt fascinerad av detta fenomenet: Loppis. Det finns inte i hans hemland, men han tyckte hemskt mycket om hur informellt det är att gå på loppis i Sverige och hade bestämt sig för att skriva en bok om det så att det skulle bli mer känt i Italien. Han frågade också om han fick fotografera och varför inte så han tog ett foto på bordet med fika och sedan frågade han mig vad jag skrivit på skylten som satt på bodens dörr....jag översatte till engelska texten som på svenska lyder "Är priset för högt eller det saknas prislapp så ge mig ett bud jag är inte omöjlig :-) " och då skrattade han och fotade den med :-p
Sedan begav han sig vidare mot Ockelbo efter att ha tagit ett samtal på mobilen och då snackat italienska...fast för min del kunde det ha varit vilket språk som helst..förstod inte ett skvatt...jag vet att man inte ska lyssna på andras samtal men det var lite fascinerande att höra någon prata italienska flytande så jag kunde inte låta bli.

------------

Nu är det iaf dags för lite tv-tid med maken och imorgon är det återigen dags för loppis :-D

Igår...

Publicerad 2012-08-23 14:59:58 i Jag,

...var det min födelsedag och jag hade riktigt trevligt! Fick en vacker liten zinkbalja med höst/vinterblommor att ha på trappen nu när dte blir kallare, 1 fredskalla i en söt zinkkruka, 1 hopfällbar väskkrok att ha med sig i väskan, 1par gåstavar och 1 refläxväst :-) Ska lägga in bilder på dessa grejjer senare...

Grattis till mig ;-)

Publicerad 2012-08-22 10:43:08 i Allmänt,

Idag fyller jag 29 år och bakat kakor gjorde vi redan förra veckan, 7 sorter blev det och igår bakades det tårbotten som jag gjorde till en gräddtårta idag. Efter kl 16 så börjar det strömma in folk ja vi blir nog en 15-20st som ska få plats hur nu det ska gå till..blir nog att fika i omgångar.
 
Nyfiken till tusen på om jag får några födelsedagspresenter och vad...den känslan är nog en sådan där sak som aldrig kommer försvinna för mig...jag älskar födelsedagar vare sig det är mina egna eller andras...alltid så nyfiken på vad folk har hittat på i present och vilket fika det blir.
När jag väntar på att någon ska komma och speciellt när jag fyller år så har jag alltid sedan jag varit liten stressat och sprungit fram och tillbaka till fönstren för att se om det inte kommer någon snart. Idag ska jag försöka ta det lugnt..men när det närmar sig så står jag nog där ändå :-p
 
 

åk 1

Publicerad 2012-08-20 15:47:00 i Allmänt,

Går lite småsegt med scrappandet just nu..men jag har en LO som ligger och väntar på lite mer inspiration och det kommer bilder på den så småningom.

Idag har min äldsta dotter börjat i åk 1 och jag spenderade första timmen med henne där imorsse...fick se en liten pjäs som fröknarna läst in och blev bjudna på glass. Amanda såg fram emot att börja skolan igen men inte läxorna ;-)

Just nu är flickorna ute och leker på gården och jag slänger ett öga på dem då och då genom fönstret och lyssnar efter dem hela tiden...man vill ju inte släppa kollen helt speciellt inte på yngsta som bara är 2½ år.

Har ni också barn som börjar skola(lr dagis) idag?

It´s a wonderful life

Publicerad 2012-08-18 20:30:09 i Jul,

Jultokig som jag är så satt jag idag och var lite sugen på att se någon julfilm...sökte på you tube och hittade en kille som listat sina 10 favoritfilmer och bland dessa hittade jag en som jag blev nyfiken på. Den heter "It´s a wonderful Life" och jag lyckades hitta hela den filmen i ett och samma klipp! Den håller på 2h o 10 min och jag har fått pausa en hel del då jag varit ensam hemma med mina flickor men tycker ändå att det var en jättebra film.

I början blev jag verkligen osäker på en denna gamla film var något att ha men jag kunde ändå inte slita mig från att få veta vad den handlade om och sedan få se resten av historien. Första timmen är det ingen julkänsla alls i filmen tycker jag men sedan så börjar det komma igång och hända mer. Slutade med att jag nästintill grät av glädjen som filmen utstrålade!

Blev du nyfiken så titta här och ge den en chans även om början verkar konstig :-) och tala gärna om för mig vad du tyckte om filmen!!

 

LO - Modell för en liten stund

Publicerad 2012-08-15 08:00:00 i Allmänt, Scrapbooking,

 Mamma kan du knäppa kort på mig?!
Ja det är vad jag brukar få höra så fort jag har en kamera i handen så också denna gång. 
Amanda satte igång och poserade enligt henne själv som en modell och jag fick leka proffsfotograf från soffan ;-)
Lillasyster ville också vara med på ett hörn och jag fick det här supersöta kortet!
Flickorna fick leka "Modell för en liten stund"
 
 
Jag själv fullkomligen älskar den här layouten!
Den stora blå blomman högst upp, den röda( i mitten på stora) och blåröda längst ner har jag gjort med en superläcker teknik där man först målar gesso på en blomma och värmer med embossingpistol till det bubblar...efteråt så sprayar man med glimmer mist på och låter det torka och resultatet ser ni på min LO :-)

LO - Läxglädje

Publicerad 2012-08-14 18:03:08 i Scrapbooking,

För snart 1 år sedan började min äldsta dotter Amanda på 6årsverksamheten och när hon fick sin första läxa var hon så glad...den glädjen avtog efter att ha gått 2 terminer med 1 läxa i veckan. här är iaf en LO om den läxglädjen hon kände i början...väl värt att bevara det minnet ;-)
 
Jag gjorde egentligen denna till en skiss-utmaning som jag nu tyvärr inte kommer ihåg vem som höll i då det var nån månad sedan lr två...jag var klar med den men missade att skicka in den i tid :-p
 
 
Bakgrundpappret är ett vitt cardstock som jag först har stämplat swirlar på och embossat i clear. Sedan har jag arbetat med distressfärg(fired brick) på den och runt kanterna..sedan gnuggat bort färgern på swirlarna så de fortsätter vara vita. Sedan har jag gjort bruna prickar med hjälp av bubbelplast.
Ränderna är papertape ifrån Panduro och Titeln är skirven med thickers ifrån American craft (Dolce) som jag har distressat med "fired brick".

"Marley & Me"

Publicerad 2012-08-13 08:00:00 i Allmänt, Film,

För 3 dagar sedan såg jag en film och kände att jag måste dela med mig så fler kanske vill se den...den hade premiär för 3-4 år sedan.
 
Den heter "Marley & Me" och ni kan kika på trailern här
 
 
 
De har verkligen lyckats att fånga så mycket känsla i den här filmen som framkallar både skratt och gråta...ja iaf om man är så gråtmild som jag är :-p 
 
Om du har sett filmen redan...vad tyckte DU om den?
 

Beslut

Publicerad 2012-08-12 18:54:52 i Jag,

 
För några dagar sedan bestämde jag mig för att försöka gå ner lite i vikt igen lr åtminstonde lyckas börja röra på mig mer och inte äta lika mycket godis som vanligt(min stora last)...vilket brukar kunna sluta i att något kilo iaf försvinner.
 
Danne och jag tog en promenad med Tova första dagen. Bara upp till apoteket i stort sett och hem igen...kändes otroligt skönt men också jobbigt att börja röra på sig efter att ha mått så psykiskt dåligt väldigt länge att jag inte alls orkat med att verkligen sätta igång...sedan i våras har jag ändå mått mycket bättre och allt går lättare även om en del fortfarande är tungt emellanåt. Jag är trött på att må så här pissdåligt, så nu har jag tagit mig i kragen och sedan får jag se hur länge jag klarar av att hålla ut. (inget godis)
Andra dagen gick vi lite längre...drygt 2km.Det gick lite bättre denna gång även om jag stannade och kikade på vattnet som forssade nere vid gamla kvarnen. (inget godis)
Dag 3 kom saker ivägen och fick en vän på övernattningsbesök och planen var en kvällspromenad men den blev inte av :-/ (inget godis)
Dag 4 kände jag mig en aning skyldig att jag inte tagit mig ut på iaf en kort promenad så jag och min vän C gick en för mig väldigt lång promenad på ca 4,1km innan lunch och det tog en timme, kändes däremot inte alls så utan det var mer som 20 min ;-) Men sedan belönade jag mig själv med lördagsgodis *mums*
Idag är då dag 5 och på eftermiddagen har vi varit iväg på loppis och sedan hem till mamma för ett litet besök när jag kom hem efter det så var det dags för middag men jag kände att jag måste ta mig ut för en promenad innan det skulle ätas och få igång förbränningen då det vaknades snabbmat. Letade först efter mp3 hittade den men inga hörlurar och sedan hittade jag inte hörlurarna till mobilen heller...försökte prova makens men de ville inte passa så det slutade med att jag irriterad rusade ut ur huset och gick en promenad på 1,93km på ca 25 min(hade en medlehastighet på 4,9km/h idag vilket är bättre än de tidiagre dagarna) och väl hemma igen satt jag på trappen och vilade mig en stund och drack vatten innan jag gick in och vibbade i 10 min.
 
Ikväll är tanken = inget godis och det hoppas jag kunna hålla :-D  förlorat 1 kg på dessa dagar som gått!
 
 

"Duell i kärlek"

Publicerad 2012-08-12 08:00:00 i Böcker,

Jag tycker väldigt mycket om att läsa böcker och mestadels blir det Harlequins böcker under kategorin Historisk då blandningen av äventyr, kärlek, dumdristighet och erotik som finns i dem faller mig på läppen och fångar mitt intresse.
 
Senast har jag läst ut denna bok
 
 
"Två kvinnor, två generationer; båda på gränsen till skandal..."
 
Bokens berättelse börjar med del ett; år 1676, där vi får träffa miss Phoebe Laker som hyser stort agg mot en skotsk man vid namn Sir Leo Hawkynne som 3 år tidigare råkat låta några illasinnade ord om miss Laker lämna hans läppar.
Sedan får vi i del två; år 1803, träffa en ung dam med samma namn o samma mörka lockar som den tidigare miss Laker och även hon hyser agg till en man men denna heter Buck Ransom och har lite okonventionella metoder för att få Pheobe Laker till sin fru.
 
 
Jag fastande verkligen för den här historien om två kvinnor som är så otroligt lika varandra fast att det är så många år mellan dem och trots det delar samma öde. Om du kommer över boken så bilda din egen uppfattning!
 
Brukar du läsa Harlequin och vilken kategori är din favorit?

Provat ny teknik

Publicerad 2012-08-11 08:00:00 i Scrapbooking,

Igår så satt jag uppe och passade barnen ensam medan min man rev loss den gamla takpappen ute på halltaket. Trots två stycken väldigt busiga tjejer så lyckades jag få färdigt ett kort. Blev inspirerad av detta klipp:
 
 
Jag var bara tvungen att prova den tekniken och resultatet blev ett födelsedagskort 
 
 
Jag är väl inte riktigt 100procentigt nöjd med kortet då det inte känns riktigt jag men jag får nöja mig och prova det igen en annan gång. Jag gillade iaf tekniken men ska nog använda lite färre färger nästa gång och "flaggorna" borde vara smalare..
Vill gärna veta vad du tycker om kortet? Vad hade du gjort annorlunda?

Lila snabbkort

Publicerad 2012-08-10 08:00:00 i Scrapbooking,

Som jag skrev i förra inlägget så tycker jag mycket om att scrappa men i sommar har jag haft väldigt ont om tid och inspiration till det. Men så fyllde min bästa väninna år och jag hade en idé om hur jag skulle göra...tyvärr så hade min embossingdyna försvunnit och just det projektet skulle inte fungera lika bra utan den så i sista stund fick jag hitta på något nytt. Var så otroligt glad då att jag nyligen fyndat ett sött block med diverse små kort och andra die-cuts på Panduros rea. Själva stommen på kortet här nedan och ekorren är ifrån det blocket. Söta eller hur?
Passade så bra med en söt lila ekorre då min väninnas älsklingsfärg är just lila!
 
Blocket heter "Enchanted Forest" och innehåller 20st kort, flera die-cuts och längst bak är en hel sida full med 3D-kuddar.

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2012-08-09 20:15:16 i Allmänt, Jag,

Med betoning på nya då jag har bloggat tidigare men kände att min blogg behöver uppdateras och bli lite mer mogen i namn och utseende.
Det här känns så mycket mer jag och det är ju jag som skriver här även om det handlar en hel del om min familj då de så klart är en stooor del av mitt liv.

Vem är då jag kanske du vill veta (om du inte redan känner mig)?
Ja, det är lite svårt att beskriva sig själv så där rakt av...en liten kortfattad beskrivning kan ni se under min bild högst upp till höger --->

Jag är snäll, ärlig, impulsiv, generös, shoppinggalen, en bra vän o.s.v

Saker som tar upp min tid är julen, scrapbooking, böcker och en hel massa andra grejjer som poppar upp lite efterhand.

Men scrapbooking och familjen är väl ändå det jag ägnar mest tid åt...när jag inte sitter vid datorn vill säga ;-) 

 

Min förhoppning är att du kommer vilja fortsätta läsa min blogg och kommentera så det står härliga till..eller ja lite då och då iaf...visa att du finns, att du läser här och tycka till om det jag bloggar om!

Trevlig läsning :-D

 

Om

Min profilbild

Leena

Jag är 31 år och mamma till 2 små söta men busiga tjejer på 9 år respektive 5 år och en helt underbar pojke på 1,5 år. Är gift med Danne sedan 2 juni 2007 och bor i Storvik sedan våren 2008.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: