Me & My Family

Här kan du läsa om mig och min familj, hur vi lever våran vardag.

Blä

Publicerad 2012-10-25 17:15:48 i Gravid, Jag,

Kände att jag kanske borde skriva lite här igen så ni inte funderar vart jag har tagit vägen.
I tisdags tog jag beslutet att sluta studera och jag känner mig så otroligt besviken på min egen kropp som måste må så här hemskt dåligt vid varje graviditet och jag skäms över att inte kunna fullfölja studierna nu spec. efter att ha upptäckt att jag gillade dessa två ämnen en hel del och alla runtom var så glada att jag tagit steget att börja studera. Men just nu har jag fullt sjå att få i mig mat och klara mig i vardagen.Studierna får jag ta upp igen när den här bebisen kommit till världen och blivit ett år lr så.
 
Har fått primperan utskiven igår och den har gjort mig en aningen mer funktionsduglig men också hemskt hemskt trött! Men jag måste ta den för att kunna äta någorlunda för min kropp äter upp sig själv just nu och jag har redan gått ner 6 kg(2kg/v) och kanske lite till i vikt. Om inte primperanen hjälper mig att kunna äta och dricka bättre så kan det bli tal om inläggning igen :-/
 
Både Danne och jag och flickorna är jätteglada över ett litet syskon, men för mig dämpas glädjen en aning när jag vet att folk runtom oss tycker vi är galna som försöker oss på det här en gång till men den bakgrund jag har när det gäller graviditetsillamående och även ekonomiskt.
Jag blir tokig på mig själv som bryr mig så mycket vad andra tycker men jag kan inte hjälpa det och när det återigen går utför vet jag inte vart jag skall vända mig.
 
Alla vet inte än och vi får se när jag vågar berätta för pappas sida och framför allt för pappa. Förhoppningsvis blir jag att må bättre och kan berätta då så jag klarar av hans reaktion bättre. Min faster har jag tänkt ringa ett tag men det får vänta tills nästa vecka...då har vi tid på spec.mödravården i Gävle och det blir nog ett VUL om jag har uppfattat det hela rätt :-) Hoppas få se en liten välmående böna där inne!
 
Nu ska jag sluta för denna gång. Trevlig helg!

Hemlighet...inte längre...

Publicerad 2012-10-08 14:30:13 i Allmänt, Gravid, Jag,

Så nu är jag hemma och kan berätta om hur dagen gått men ska börja med att avslöja en hemlis...
 
 
 
 
Ja mina flickor ska få ett syskon...hade ni aldrig gissat va ;-)
 
Idag har jag gått in i v 8 (7+0 för er som förstår er på det där)...vi har börjat berätta redan för dem vi känner då det känns bra och de flesta vet att jag inte kan hålla tyst om nått sånt här :-p
Många som vet hur jag har mått under båda mina tidigare graviditeter undrar nog hur jag mår och än så länge mår jag: OK.  Ja jag mår illa till och från hela dagarna, är känslig för dofter, är trött, och har inte alls mycket ork över..men trots detta så är jag än så länge inte liggandes*peppar, peppar* Visst jag har haft dagar när jag mått kasst och legat i soffan hela förmiddagen lr kanske t.o.m hela dagen men jag har försökt varit stark och tagit mig ut på en promenad, ut i skogen lr annat en gång om dagen.
 
När är det då dags? Jo inte förän i maj...27:e maj om man går efter senaste mens och iså fall blir det nog ett snitt någon gång mellan den 13 maj och 20 maj skulle jag tro.. ja för jag så gott som vet att det blir snitt denna gång eftersom båda mina tidigare barn kommit ut med snitt så avråder man från att föda vaginalt vid det tredje. 
 
Så nu när ni vet det så kan jag gå vidare till hur dagen varit :-)
 
 
 
Ja idag har jag varit förbi hos min bm för andra gången och denna gång bokat inskrivning(på fredag) och tog ett nytt blodvärde, denna gång låg det alldeles högt på 151(sist låg det på 120 vilket istället är på gränsen till lågt) och sköterskan tog en gång till bara för att kolla då hon trodde maskinen fått fnatt men låg fortfarande högt.
Så får göra om det på fredag igen och se om det ligger lägre då.
Sköterskan funderade på om jag kanske druckit för lite och så kan det vara när jag tänker efter  så nu får jag försöka dricka lite mer igen så jag inte blir uttorkad Obestämd 

Var ju egentligen ett besök på Öppna förskolan med maken och yngsta dottern (det är en familjecentral) och lagom tills jag gått in dit känner jag mig illamående och fick rusa in på toaletten och spydde för första gången denna graviditet...men mådde faktiskt bra efteråt och inte alls så svag och eländig som jag komemr ihåg att jag brukar kunna må efteråt :-) så jag åt en liten macka och drack lite te innan jag kunde bege mig vidare till CVL och första franskalektionen som för övrigt gick jättebra och det var kul men lite småkrångligt.
 Men shit vad han pratar min lärare och ställde mycket frågor på franska.
Jag lyckades ju så klart få total blackout när jag skulle säga en mening som jag övat på huvudet och lyssnat noga på hur han sa och de andra...så slutade med att jag erkände högt att jag avskyr att göra fel..och efter det var han mer hjälpsam :-p Jag fick faktiskt beröm för uttalet några gånger också och det är sådant som gör en glad :-) Så nu kommer jag ihåg hur man räknar från 0 till 10 iaf sedan var det ju en massa annat som satte sig sådär halvdant bara men franska är fruktansvärt svårt..det är helt andra regler än i svenskan. Hoppas min bok vill dyka upp innan onsdag så man kan börja kika lite nogrannare där i.  
 
Imorgon är det introduktion i Information och kommunikation(data) bara en halvtimme och då får jag veta vilka dagar och tider som gäller för det ämnet.
 
Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig vecka!!
 

Nervöst

Publicerad 2012-10-08 08:59:58 i Jag,

Har inte riktigt orkat uppdatera här på ett bra tag nu...jag har inte mått så bra och det har varit mycket som kommit i vägen. Förra veckan var jag på inskrivning på CVL och introduktionskurs i franska och idag är första franskalektionen (mån och ons). Vet inte riktigt hur jag ska klara av att sitta still där i en timme men det måste gå. Imorgon har jag introduktion i data och kommunikation och då får jag veta vilka dagar och tider jag kommer ha den kursen. Jag är smått nervös för att hamna i skolbänken igen :-p och de påverkar mig och mitt mående mer än jag vill men förhoppningsvis släpper det snart när jag gått på några lektioner :-)

Om

Min profilbild

Leena

Jag är 31 år och mamma till 2 små söta men busiga tjejer på 9 år respektive 5 år och en helt underbar pojke på 1,5 år. Är gift med Danne sedan 2 juni 2007 och bor i Storvik sedan våren 2008.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: