Me & My Family

Här kan du läsa om mig och min familj, hur vi lever våran vardag.

Piratkort

Publicerad 2012-09-23 19:00:00 i Allmänt, Scrapbooking,

I slutet på augusti så fyllde min brorson Axel 6år men då de var mitt i flytten hit upp från Jönköping så då senarelade de hans födelsedagsfirande. Idag var det iaf dags och vi hade köpt 2 presenter (Stövlar och ritblock med tuschpennor) och jag gjorde ett kort till honom som jag tyckte skulle passa honom. Han blev för övrigt väldigt glad över presenterna och kortet(som han satt en bra stund och tittade på) :-) Så här blev kortet:
 
Dödskallen är från Tim Holtz Grungeboard som jag sedan har täckt med bitar av metalltejp och använt ett präglingverktyg på för att få fram all detaljer, efteråt har jag målat på svart akrylfärg som gnuggas bort efter en liten stund och då ger den här känslan av gammal metall.  Vad passar bättre än lite ädelstenar för en dödskalle att vakta ;-) 

Vad har hon hittat på nu?

Publicerad 2012-09-22 08:00:00 i Jag,

Så där då är beslutet taget och allt är nästan klart..ja så klart det nu kan bli så här innan. Har väl lite till att fixa med men det ska väl snart vara avklarat iaf.
Ja just ja, jag har ju inte berättat vad för beslut det är ;-)  var jag ju tvungen att försöka hålla er lite på halster iaf.
 
Jo det är så här att jag har bestämt mig för att...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
....STUDERA! Jag studera fattar ni hur stort det är? jag har inte vågat satt mig i skolbänken sedan jag slutade gymnasiet för 10 år sedan och var såå less på skolan!
 
Eftersom jag länge funderat på att studera men inte riktigt klarat av att bestämma mig för vad och om det verkligen är något för mig så går jag ut rätt så mjukt...nämligen på halvtid.
Har anmält mig till en kurs i Data och Kommunikation och en i Franska (för nybörjare)...ja Data och Kommunikation var den som jag kände att jag både vill och behöver läsa då jag har IG i Datakunskap från gymnasiet(förstår inte ens hur jag fick mitt IG så här i efterhand). Det fick bli Franska då jag behövde något mer för att komma upp i halvtid och kunna söka bidrag från csn(inte lånet)...sedan så har jag ju läst liite franska i högstadiet men då var de inte min grej (och jag fick då byta till det som då kallades för stödengelska men det var inte mer än ytterligare en lektion engelska) men jag känner nu att jag vill ge det en chans till. Att läsa fler språk är ju något jag vill göra men har väl mer tänkt mig Finska och Spanska men nu fanns det inga kurser i det så då fick det bli Franska....ja jag hade ju kunnat valt historia också men såg ingen riktig vits med det just nu och jag vill ju gå ut lite mjukt som sagt :-p
 
 
Den 3 oktober är det inskrivning och en massa information...då hoppas jag på ett toppenschema som lätt går att få ihop med dagis och Dannes jobb...får se hur det blir med den önskningen.  
Nu håller jag tummarna att detta verkligen är något som jag klarar av utan att ledsna...förhoppningarna ligger på att kanske gå fler utbildningar senare på 75% eller 100% men det får jag se hur det blir med när det blir dags.
Nu måste jag bara ansöka till csn om bidrag och även se om Göranssonska fonden vill ge mig något när det bara är halvtid och jag börjar studera efter deras sista anmälningsdatum. Men man kan ju bara försöka och hålla tummarna ;-)

Händelserik dag (många bilder)

Publicerad 2012-09-21 08:00:00 i Äventyr,

I söndags hade vi min väninna Cicki på besök. Det var trevligt värre!
Vi var iväg först till Gästrike-Hammarby på höstmarknad men den var inte mycket att hänga i julgranen så vi begav oss vidare till Sandviken och Stadsparken. Däre hade vi en rolig stund både vuxna och barn.
 
 
När vi var i lekparken så fick vi veta att brandkåren hade öppet hus just då så vi skyndade oss dit.
Flickorna fikade, fick ballong och hjälm, provsatt både en brandbil från idag och en riktigt gammal en.
 


De provade också på att släcka en eld
 

Ja det var en otroligt händelserik dag vi hade och när vi kom hem så var jag helt slut. Somnade på soffan :-p

Så ska det vara.

Publicerad 2012-09-20 08:00:00 i Tova,

Tovas favoritsysselsättning när hon komemr hem från dagis den senaste tiden ha rvarit att plcoka sitt mellanmål direkt från trädet. Jo våra gula plommon har nämligen mognat och hon älskar dem! Det är så härligt att se en sdåan här bild framför sig...det är så barn ska få leva!
 
 
Nu är däremot plommonen övermogna och trädet ska snart få sig en rejäl frisering ;-)

Laktosintolerant fågel?

Publicerad 2012-09-19 08:00:00 i Nymferna,

För några dagar sedan satt jag och åt mat i soffan och hade mina nymfer ute ur buren. Då kom Nicki och tyckte att han skulle sitta hos mig(det gör han ofta när jag sitter i soffan) och bet lite i skalmen på mina glasögon och när jag satt och drack min mjölk så hoppade han och satte sig på glaset och smakade lite...tyckte tydligen att det var gott för han tog sig några sippar men sedan kom jag på att jag inte vet om mjölk är farligt för nymfer så då sjasade jag bort honom...kikade på nymfkakadua.se och fick veta att nymfer är laktosintoleranta men att det inte är farligt och att många nymfer gillar mjölk och ost trots att de blir dåliga i magen av det :-p
 
Men jag får nog inte låta honom smaka mjölk så ofta nu iaf...ingen vill ha en friflygande fågel med dålig mage ;-)
 
Jag fick en bild på mjölktjuven iaf 
 

Såå fin!

Publicerad 2012-09-18 08:00:00 i Önskelista,

Har hittat den här helt underbart fina och smarta kakburken (på Ica Maxi) som jag såå gärna vill ha!
 
 
Det är 3 burkar ovanpå varandra och som gör det enklare att stapla olika sorters kakor på varandra utan att burkarna de förvaras i rasar :-p och de är ju inte helt fel att ställa fram på bordet ehller då de är neutrala och fina :-D
 
 

Äventyr på Wij trädgårdar

Publicerad 2012-09-17 14:09:38 i Äventyr,

Ligger efter lite i mitt bloggande :-p men nu har jag tid att fixa till det :-)
 
Den 9 september var hela familjen till Wij trädgårdar i Ockelbo för 3:e året på raken. De förra gången har vi upplevt det som något otroligt mysigt och man har kunnat plocka sin egen bukett med solrosor direkt från fältet de har och det var mer roliga grejjer...i år så hade de inget solrosfält kvar och sålde endast ut färdiga buketter...lite tråkigt men de är ju så vackra så jag köpte en sådan iaf. Med hem följde också en rökt regnbåge och 2 små purjolökar. Regnbågen rensade/benade jag ur direkt när vi kom hem och flickorna var genast där som två små hökar och norpade åt sig bitar ;-) resten avnjöt jag på en limpmacka till frukost i några dagar efteråt *mums*
 Purjolöken ligger i kylen men ska användas snart till bl.a. en kasslergratäng.
 
De hade också ponnyridning och en tur med häst och vagn, vi valde häst och vagn men fick åka gratis då de egentligen hade berättar-turer och det var slut för dagen så en liten runda blev det.
Det roligaset vi hade där uppe var att avnjuta lekparken som är väldigt rolig för barnen.
En stor klätterställning som äldsta dottern rusade fram till och klättrade genast upp i toppen. Yngsta dottern föredrog linbanan och efter lite fika så åkte de tillsammans en hel massa vändor ner för rutschkanan :-D
 
 
 
 
Innan vi åkte hem tog jag den här bilden som jag tycker om och alla gör nog sin egen tolkning av den meningen
 
 
Den här bilden tog jag egentligen mest för att jag ville ha en bild på det jättefina murarna(men Amanda var snabb och smet in i bild ;-) )...sådana vill jag ha här hemma! Tror de skulle bli jättesnyggt..men oj ett sådant jobb och vilken kostnad sedan :-p
 
Ja det var allt från det äventyret...en trevlig dag hade vi iaf!

Årets första...

Publicerad 2012-09-09 09:05:00 i Scrapbooking,

...julkort gjorde jag igår. I vanliga fall brukar jag alltid vara ute i sista stund och stressa fram korten, i år skulle jag vilja hinna göra dem i tid och i lugn och ro.
När jag gjorde bröllopskortet som du kan se om du klickar här så lekte jag lite mer med distresserna och färgade in framsidan på en kortstomme med fired brick och picked raspberry. Picked raspberry syns däremot bara skymta på sidan om det brunrutiga designpappret medan fired brick fick en framträdande roll som passar riktigt bra på detta julkort.
 
Vintage-bilden köpte jag för något år sedan men har inte hittat rätt ställe att använda den och resten av vintage-bilderna på det pappret. Men till den här bakgrunden och med tagsen så kändes det bara så rätt och jag är väldigt nöjd.
Det här kortet känns mer som jag...ja ni vet ibland kan man göra sådan där alster som man inte alls är nöjd med: de har fel färger, är för barnsliga lr något annat som bara inte känns rätt. 
Men det här kortet känns helt rätt och känslan när man gör ett sådant kort är bara för härlig man kan liksom inte sluta titta på det och det är något man är exalterad över att få visa andra!
 
Brukar du få den känslan av att du är så nöjd över något du gjort så helst skulle hela världen få se det?

Hemskt!

Publicerad 2012-09-08 19:07:43 i Äventyr,

Vaknade upp imorrse kl 07.30 och kollade mobilen som jag brukar göra...in på facebook och får se att min syster skrivit ett inlägg tre timmar tidigare och hjärtat satte sig i halsgropen då hon skrivit att hon av sin fd bästa vän och hennes lillasyster blivit hotad och misshandlad!
Jag var ju ett nervöst vrak och skitförbannad som vanligt när jag blir orolig för mina nära och kära. Lyckades efter någon timme få tag på min mor och fick veta att allt var bra med lillasyster...phu!
Då kunde jag släppa det lite och åka till badhuset som planerat med familjen och en kompis med pojkvän.

Vi hade riktigt kul tillsammans. Amanda som håller på och lära sig simma får nu köra helt utan sina gula flytpuffar för att simmningen ska sätta sig ordentligt och det går riktigt bra! Hon hängde en hel del på min kompis kille men som tur är så tyckte han mestadels att det var kul och han följde med henne och åkte rutschkanorna och kastade henne i vattnet o.s.v.                                                                          Jag passade på att simma 150m också...vilket är typ max vad jag klarar av just nu...men det går bättre för första gången så klarade jag bara 50m ;-) och det var förra veckan!  I torsdags simmade jag 100m och idag utökade jag det lite till :-D Men runt 150m kommer jag nog få hålla mig några gånger till skulle jag tro och det är rätt så lagom.

Efter badhuset blev det ett besök ute hos familjen och kolla hur det var med allihop speciellt min syster och det visade sig vara bra med henne även om hon fortfarande var upprörd och otroligt arg(med all rätt) och hon berättade händelseförloppet för oss och att hon har gjort en polisanmälan. Vi kunde ju även se en del synliga "märken" på henne så man blev ju mer arg då men ändå lugn när man verkligen såg att det inte var så allvarligt som man föreställt sig.

Amanda blev kvar där över natten för morfar lovade henne att hon skulle få följa med till stallet när han skulle släppa in hästarna för kvällen. Imorgon blir det att hämta upp henne efter lunchen och sedan bege sig mot Ockelbo och Wij trädgårdar som har Skördefest. Blir nog att offra några kronor på en vacker bukett med solrosor..kanske plockar jag dem själv i år....det är ju lite speciellt att gå i ett hav av solrosor! Ska föröska knäppa några bilder och lägga upp här efteråt.

 

Nu får ni ha en toppenhärlig lördagskväll...det ska iaf jag ha framför en brasa i öppna spisen och pysselgrejjer på bordet...måste verkligen ta mig bort från datorn lite även om den står bredvid :-p

Vill ha en blogg.se app!!!

Publicerad 2012-09-07 11:37:42 i Allmänt,

Sedan jag bytte till min samsung galaxy s3 så saknar jag verkligen att inte kunna blogga via mobilen som jag gjorde när jag hade iphonen. Det var så mycket lättare att snabbt skriva inlägg och lägga upp bilder på det som händer.
Nu försöker jag iaf att skriva så ofta jag bara kan men önskar ändå att blogg.se väldigt snart fixar en app för android!!!
Att lägga upp bilder tycker jag emallnåt är riktigt trökigt eftersom jag först måste lägga in dem på datorn(jag litar inte hundraprocentigt på sådana där sidor på nätet där man kan lägga upp och spara sina bilder) och då händer det oftast att jag skriver ett inlägg och sedan får bilderna komma i efterhand istället kanske upp till nån vecka senare.
 
För NEJ jag vill inte byta bloggportal...jag tycker att blogg.se är jättebra och speciellt efter senaste uppdateringen. Nu kan man ju svara på inlägg man får mycket lättare, det är lätt att hitta var man skriver in kategorier, taggar och gör tidsinställda inlägg + lägga upp bilder och allt är så lättöverskådligt :-)
 
Vill inte du också gärna att det ska finnas en blogg.se app? lr är det bara jag?
 

Stavar

Publicerad 2012-09-05 15:20:20 i Jag,

Jodå det blev en promenad redan på kvällen efter senaste inlägget...en kort och snabb en innan kvällsmackan och sedan igår fm så invigde jag gångstavarna efter att ha googlat lite på tekniken. Blev en snabb och kort promenad med en medelhastighet på 5 km/h. Var mycket lättare att använda stavarna än jag först trodde även om det är lite teknik som behöver finslipas en aning.
Men hade inte ens en tanke på att man skulle behöva stretcha efter promenader så det blev smärta på framsidan av båda benen så jag knappt klarade av att köra bil...gör fortfarande lite ont idag men inte lika.
Imorgon ska jag noga kunna promenera igen men då i en aningen lugnare takt tror jag :-p

ÖF och getingar

Publicerad 2012-09-03 19:57:49 i Allmänt,

Ett litet snabbt inlägg så här på kvällen :-p

Var till badhuset i lördags...hade riktigt kul men vi stannade bara nån timme eller två...fullt tillräckligt annars blir man så slut.

Idag har jag varit med Tova på Öppna förskolan igen...tog oss en liten promenad dit...hade riktigt trevligt där idag...en liten flicka på 1½ år som heter likadant som min äldsta nämligen Amanda var väldigt fascinerad av att ge och ta så hon satt och gav mig en gul och grön bil och sedan ville hon ha tillbaka dem..riktig sötnos. Var inte så väldigt många där idag..men inte för några heller så man kunde känna sig lugn och ha lite trevliga pratstunder.

Var skönt att fly hemifrån en stund också då vi fortfarande inte fått riktigt bukt med de där getingarna...nu är de pigga och elaka så vi ringde "No more" som kom hit på eftermiddagen och konstaterade att nu kan de inte göra mer och att de dör snart...vi kunde ju alltid sätta tejp för hålen vid listen så de inte kunde trycka sig ut :-/ Inte mycket till hjälp den karln inte. Antagligen ville han inte upp och klättra då han vridit till foten och hade svårt att gå...men man får ju verkligen hoppas att det inte var så. Visst att det inte är så där hiskeligt många getingar som tar sig in..bara några stycken om dagen men det är fullt tillräckligt tycker vi.
Jaja vi får väl hoppas att det blir kallt snabbt och att de dör snart.

Nu ska jag gå ner och sällskapa med min man i soffan en stund...kika på tv och ta mig en macka :-) Syndat alldeles för mycket den här helgen :-P Imorgon ska jag ta mig i kragen o ge mig ut på en promenad tror jag.

God natt!

Om

Min profilbild

Leena

Jag är 31 år och mamma till 2 små söta men busiga tjejer på 9 år respektive 5 år och en helt underbar pojke på 1,5 år. Är gift med Danne sedan 2 juni 2007 och bor i Storvik sedan våren 2008.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: