Me & My Family

Här kan du läsa om mig och min familj, hur vi lever våran vardag.

Halloween idag

Publicerad 2013-10-31 20:51:48 i Allmänt,

Japp det är Halloween och jag har ägnat dagen åt att bl.a koka puréer till Melker.
Danne köpte hem sötpotatis igår så det fick bli grunden till de flesta så det blev Sötpotatis, Sötpotatis/Morot, Sötpotatis/ärtor, Morot och Kiwi/Äpple :-)


När Danne kom hem från jobbet så tog han med sig Melker upp till affären o köpte med sig två pumpor hem som vi sedan gröpte ur och flickorna fick bestämma hur de skulle se ut!



Tog med dem in till Sandviken så flickorna fick en varsin godispåse och lott och vi fick se en massa fina pumpor!
Besökte McDonalds med barnens faster, Jessica. Spatserade runt o kikade i butiker med Jessica och min syster Elin och sedan väntade vi på lottdragningen

Tova var lite busig men Melker sov igenom alltihop. Vann tyvärr inget på litterna men vi hade iaf kul :-D

Nu är det läggning av barn o sen lite tv innan vi får sova.
Go natt!

Provat nått nytt

Publicerad 2013-10-30 18:53:09 i Allmänt,

Fantasin o tiden för dagens middag tröt o jag stack upp till affären för o se om de hade något som det var kort datum på(o därmed nedsatt i pris). Hittade en fläskfile o googlade lite kvickt på fläskfilegryta o hittade denna
http://www.arla.se/recept/gryta-med-julens-kryddor/

Värt o prova tyckte jag o hämtade en purjolök också, betalade i kassan o begav mig hem igen.


Medan det puttrade i grytan så både luktade och såg det väldigt gott ut!

Smakade det då gott?
Ja, jag tyckte då att det var helt ok...men kanel i mat var väl ingen superhit direkt :-p
Det gick iaf att äta upp utan att känna sig det minsta äcklad o det är väl ett plus iaf ;-)

Halloween-disco

Publicerad 2013-10-25 19:12:41 i Allmänt,

Ikväll är det halloween-disco på Amandas skola och hon ville så klart gå.
Det blev att handla lite nytt och lite återanvändes...snygg som bara den blev hon iaf(!) och jag är jättenöjd med min kreation (ansiktsmålningen och håret)!!



Sen kunde hon ju inte låta bli att posera lite också när jag ändå stod och knäppte kort på henne ;-)










Det var min lilla modell det :-D


Nä de vuxna kan köpa julklappar själv....?!

Publicerad 2013-10-23 09:35:59 i Allmänt, Jul,

Jag förstår inte vad som hänt med oss människor i Sverige!
Jag hör fler och fler för varje år som när de börjar pratas om julklappar utbrister att -Nä vi köper inte julklappar till vuxna för de kan köpa vad de vill ha själv!
Nu vet jag ju att många ser på julen som barnens högtid och ja till viss del kan även jag hålla med, men med den vinklingen att jag anser att det är en FAMILJEhögtid! Julen ska firas tillsammans med familj och vänner, där ingår så väl vuxna som barn!
Handlar då julen om julklappar undrar väl ni eftersom detta är ämnet? Nej, den gör inte det...den handlar om samhörighet och glädje....bl.a glädjen i att få se ögon tindra på så väl barn som vuxna när de spänt öppnar ett paket och får se vad jag hittat på åt just dem...vem vill inte se det? Ger du bort julklappar bara för att det ska vara så och sedan åker du innan de öppnas? Eller stannar du kvar och ser vad reaktionen blir?
Köper jag då julklappar till alla vuxna runtom mig? Åter igen är mitt svar Nej! För även jag prioriterar barnen...först! Sedan ser jag hur jag kan ordna julklappar till övriga nära och kära. Och om man lägger fokus på ordet köper? åter igen Nej men också Ja... Till barnen köper jag grejer då det mesta de vill ha i julklapp inte går att fixa själv utan de vet bestämt vad de vill ha i julklapp och har önskat sig det hela året och det är inte besvikelse jag vill se när de öppnar sina julklappar!
Men till vuxna som anses ha allt de behöver och annars kan köpa det själv och kanske inte en själva kan svara på vad de vill ha... där försöker jag tänka ett extra steg...kanske kan jag sy, pyssla, baka något som de tycker om och slå in lite fint? då är det inte alltid något som blir kvar och tar upp plats för dem senare eller kanske är det något de kan njuta av flera gånger om....här om året sydde jag t.ex vetekuddar och det var då väldigt uppskattat och jag vet att iaf de flesta av dem blivit använda :-) 
 
Jag som person vill inte känna mig utelämnad när det kommer till julklappar, jag vill också känna glädjen i att få något...men jag måste inte få superdyra grejer heller lr några mängder av julklappar! Jag är glad för det lilla och speciellt om personen jag fått julklappen av har tänkt till lite extra. Skulle jag t.ex vara allergisk mot nötter skulle jag bli både ledsen och besviken om jag fick något med nötter för det visar att personen i fråga inte kommer ihåg något alls om mig. Nu gillar ju jag sötsaker och skulle bli glad även för en ask med något som innehåller choklad, nötter lr kanske kokos vare sig den är köpt eller om någon lagt ner tiden på att göra något sådant på egen hand till just mig( (men glöm för allt i världen inte att kvalitetstesta det ni bakar inte ens jag blir glad i grunde över något som smakar bläck lr är för torrt/blött o.s.v...även om jag fortfarande blir glad för tanken!). Eller vad sägs om ett hemgjort presentkort på t.ex middag med givaren i fråga, kanske barnpassning så att man som föräldrar kan tillbringa en barnfri stund tillsammans eller till barnet en filmkväll med övernattning och massa mys och bus? Ja för något av dessa skulle jag (eller mina barn) kunna hoppa högt!
 
Visst kostar även saker man gör själv pengar (och i dagens samhälle i mångas ögon även dyrbar tid) men där kan man få ner kostnaderna och slippa "slösa" mycket pengar på julklappar mottagaren ändå inte vill ha!
Borde inte vi alla då tänka om?
Skulle inte julen vara mycket mysigare med egengjorda genomtänkta julklappar? istället för tanken att: vuxna behöver inte få saker! Vuxna blir inte ledsna när de inte får julklappar! Men betänk att även vuxna kan bli ledsna när de inte får julklappar men de skyltar inte med det utåt!
 

Kom ihåg att julen ska handla om glädje och stressa inte igenom den..börja njut redan nu och pyssla ihop julklappar...någonstans måste man börja ;-)

Dåligt uppdaterat...

Publicerad 2013-10-14 22:47:32 i Allmänt,

Ja om ni funderar på varför det uppdateras så dåligt just nu så är det för att jag har fullt upp... jag har gjort mat- och fruktpuréer o fryst in, promenerat ca 2 timmar runt lunch varannan dag ungefär (skippat träningen denna vecka då jag känt mig så stressad en tid och desutom håller på att dra på mig en förkylning så behövde en paus men imorgonbitti blir det gymet igen).



Melker har varit mammig den senaste tiden och har därför upptäckt att han behöver mer sömn på dagen (vilket ha bara får vid långpromenader) och inte längre vill somna och/lr sova i famnen mer än korta stunder...min lilla kille bara blir större och större :-/
Provat lagat Pulled pork som drt pratas såå mycket om just nu och åt det mex hembakat pitabröd...detta är något som kommer återkomma här hemma då drt var en favorit hos oss allihop!





Vi har också varit på Familjegudstjänst i söndags och lyssnat när barnen i Juniorerna(bl.a Amanda) sjöng :-)



Hela veckan har jag suttit korta stunder och scrappat till Svensk scrapbooking's CyberCrop som de har för att fira 7år och alla utmaningarna var så inspirerande att jag inte kunnat låta bli!
Det kommer bilder på mina bidrag inom kort :-)

Har gjort mycket mer men kan ju inte räkna upp exakt allt :-p

Nu ska jag strax gå och sova. Hoppas lite på att Danne ska hinna hem från jobbet först bara så man iaf hinner säga god natt...

Han gjorde det!

Publicerad 2013-10-05 21:12:26 i Allmänt,

Ja idag har Melker vänt sig från rygg till mage för första gången :-D  Snacka om att jag är glad! Jag hade besök av en ny kompis som jag träffat på öppna förskolan som heter Linda och hennes lilla söta dotter som heter Anna. Vi(Linda, Anna, Tova och Jag) hejade högljutt på Melker allihop när vi såg att han började vända sig!
 
Först åt ena hållet
 
sen åt andra hållet,
efter det körde han så här fram och tillbaka några gånger till i sakta mak....
 
...till han kom till detta stadie där han nästan är helt över men inte riktigt får bort axeln och armen...han låg så en stund då det verkade ta lite på krafterna...
 
...sen lyckades han äntligen samla ihop tillräckligt med kraft och häva sig upp men fortfarande armen framför sig...
 
..fortfarande...
 
...och här är han nästan helt uppe...
 
...och här han han äntligen fått hela kroppen som den ska vara :-D
 
Jag försökte filma hela grejen för att Danne som jobbade skulle få se det ordentligt (han skulle komma hem ca 50 minuter senare) men lyckades för första gången(!) få minnet fullt på telefonen...vette tusan hur jag lyckades med det och blev lite putt faktiskt men nu har jag tömt det iaf.
 
Hoppade, tjöt och skrattade av glädje när han väl lyckades...som jag har väntat på den stunden! Har ju knappt vågat lämna honom ensam på golvet av "rädsla" för att missa första gången han vänder sig då jag sett ett tag att det varit på gång men han inte riktigt varit där än....helt sjukt egentligen att det för varje barn man får ändå känns lika stort när de gör ett framsteg!!
 
 
 
 

Amanda har scrappat

Publicerad 2013-10-05 19:58:58 i Allmänt,

Idag har Amanda varit på födelsedagsfest hos en klasskompis o har fortfarande inte kommit hem fast festen är slut :-p Istället fick hon följa med dem o äta pizza :-)
Hon hade iaf scrappat ett kort till sin kompis


Riktigt fint blev det o för en annan är det så kul att se hur hon växer o blir bättre på sin hobby :-)

Om

Min profilbild

Leena

Jag är 31 år och mamma till 2 små söta men busiga tjejer på 9 år respektive 5 år och en helt underbar pojke på 1,5 år. Är gift med Danne sedan 2 juni 2007 och bor i Storvik sedan våren 2008.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: