Me & My Family

Här kan du läsa om mig och min familj, hur vi lever våran vardag.

Studentkort

Publicerad 2014-07-08 20:54:48 i Allmänt, Scrapbooking,

I juni tog min yngsta lillasyster studenten och vi samlade ihop pengar så hon skulle kunna få ett bidrag till den systemkamera hon önskar köpa, och såklart var vi ju tvungna att ge dem i ett riktigt snyggt kort ;-)
Det häår är nog överlag det tyngsta kort jag någonsin gjort :-p
Jag var också otroligt nöjd med det och ville såklart att ni skulle få se hur det blev och jag blev så besviken när jag insåg att linsen var skitig när jag knäppte fotona på kortet så de är lite irriterande suddiga :-/ Men ni får se det iaf och hoppas ni har överseende med det suddiga.
 
Här är insidan med fack för att få plats med pengar
 
Alla mönsterpapper är köpta i ett kit från Panduro och så även blommorna.
 
 

En pärla att besöka - Stora Lunån

Publicerad 2014-07-01 08:00:00 i Allmänt, Äventyr,

Igår fick vi ett infall och besökte Stora Lunån (2,5mil nedanför Falun). Detta var en helt underbar plats med snälla djur och man kunde gå in i hagarna och klappa nästan allihop av dem. De har hundar, katt, får, smitningsbenägna dvärggetter, borstvänliga åsnor, fjällkor, busiga alpackor, fisförnäm häst, hönor/tuppar av olika varianter, påfåglar och kalkoner, ponnyridning (endast kl13 o kostar 40:- ) och 2 st kaxiga myskankor m.m.
Det fanns också små typ godisautomater som man stoppade en guldtia i så potionerade den ut pellets man fick mata djuren med, och djuren var tokiga i detta, speciellt getterna och de olika fågelarterna.
Cafét hade rätt dyra priser på sina olika maträtter och fika där man kan välja bland t.ex. jätte-våfflor med hallonsylt och grädde och andra val av tillbehör som räkor, godis-våfflor, glass med diverse tillbehör, kladdkaka med grädde, morotskaka o.s.v men riktigt gott var det iaf och när man ser skylten vid parkeringen(första bilden nedan) så är det så värt att betala för det man äter där!
De har även försäljning av marmelader och egen-ystad ost från deras fjällkor och osten får man smaka på om man frågar i gårdsbutiken. De tog kort i gårdsbutiken/café men jag rekommenderar att man tar med sig en hel del guldtior då de inte direkt är nära till nån uttagsautomat och de har svårt att ha tillräckligt med växel till djurmaten ;-) 

När vi fikade så kom det också en tjej och sjöng så fint för oss och det gjorde bara det hela ännu mysigare trots det lite ruggiga vädret :-)

 
Här är de söta dvärg-getterna..de verkligen älskade pelletsen och kom springande så fort man var i närheten av pelletsautomaten och mamman t.o.m rymde ut ur hagen så fort hon fick tillfälle ;-)
 
Tova min fyraåring är minst rädd så hon  tyckte inte de olika fågelarterna alls var så otäcka och ville gärna klappa men lät bli ändå när hon såg  de stora kalkonerna(nästan lika stora som henne själv ju) som struttade runt och burrade upp sig, men matade dem gjorde hon iaf.
 
2 st åsnor fanns det också och de skulle vara borstvänliga..lr ja den stora som var mer van vod mycket männsikor skulle vara bortsvänlig man han hade nog tröttnat ur vid det här laget och försökte smita ifrån ;-)...den lilla åsnan som tydligen är rätt ny stod däremot kvar när Tova försiktigt försökte borsta lite.
 
Det fanns även en minigris (som inte var så värst mini längre) på gården...hon hetter Heidi och struttade runt överallt från farstutrappen till stallet och kaxade sig mot de båda drakar(myskankor) som spatserade runt där, så vi fick oss ett litet skratt.
 
 
Efter en liten promenad på ca 150m lämnade vi vagnen, gick över den lilla grusvägen och tog oss uppför den denna dag väldigt leriga och hala lilla backen för att kunna gå in genom grinden till fåren, ja vi lyckades låta bli att halka omkull och tog oss sedan ytterligare en promenad för att leta upp fåren längst in i hagen. 2 av fåren tyckte väl att vi var liiite intressanta men inte mycket mer, men så var det detta lilla får som var helt tokig i pellets o kom springande med små skutt och undersökte glatt barnens händer...så söt!
 
Innan vi åkte hem så passade jag på att mata fåglarna igen så att Melker fick sig en närmare titt på dem ;-)
 
Med oss hem fick vi "Labolinas vita" som är en vitmögelost som påminner en del om Brie-ost kan jag tycka, men denna Labolina smakar sååå mycket mer! 
 
Dessa små burkar med marmelad tyckte jag så intressanta ut så de fick också följa med hem...jag som inte ens är så förtjust i marmelad..men annars äter nog mina gottegrisar till döttrar upp dem ändå ;-)
 
 
 
Jag rekommenderar verkligen Stora Lunån för småbarnsföräldrar som vill låta sin barn komma nära djuren och få både titta och känna...det är en verklig upplevelse för dem, men även för oss vuxna!
Det finns micro inne i gårdsbutiken för den som behöver värma barnmatsburkar och handikapptoalett med skötbord utanför butiken...ja det finns dass också för dem som kan nöja sig med detta och göra upplevelsen total... men för oss med små blöjbarn är nog den vanliga toan bättre med rinnande vatten ;-).
 
Vill ni veta mer innan ett eventuellt besök så kolla in deras hemsida!  
och klicka runt noga så hittar ni information om att hyra en eka, ystningskurs, ostprovning  m.m!
 
 

Om

Min profilbild

Leena

Jag är 31 år och mamma till 2 små söta men busiga tjejer på 9 år respektive 5 år och en helt underbar pojke på 1,5 år. Är gift med Danne sedan 2 juni 2007 och bor i Storvik sedan våren 2008.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: